22.03.2017 09:30 - 16:00 Lapinlahden Lähde, Helsinki Karttaa ei ole saatavissa

Kestävän kehityksen seminaari

Miten kestävää hyvinvointia ja ekososiaalista osallisuutta edistetään? Tule kuulemaan erilaisista keinoista ja kokeilemaan niitä käytännössä.

Kestävä kehitys on yksi Euroopan sosiaalirahaston horisontaalisista periaatteista. Tuettavan toiminnan tulee vaikuttaa myönteisesti ihmisten hyvinvointiin, ympäristöön ja ilmastoon sekä tukea yhteisöjä kestävän kehityksen sosiaalisten, ekologisten, kulttuuristen ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Kestävän hyvinvoinnin seminaari on suunnattu Euroopan sosiaalirahaston (ESR) toimintalinja 5:n hanketoimijoille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Seminaari jatkaa ESR:n toimintalinja 5:n valtakunnallisten Osallistu ja osallista! -seminaarien sarjaa.

Järjestäjinä ovat Sokra- sekä Solmu-koordinaatiohankkeet.

Ohjelma

9.30 Kahvi ja ilmoittautuminen

10.00 Tervetuloa
Anna Keto-Tokoi ja Mari Haverinen, Sokran ja Solmun projektipäälliköt

10.10 Osallisuus kestävän hyvinvoinnin kokonaisuudessa
tutkijatohtori Tuuli Hirvilammi, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus

10.40 Kestävän hyvinvoinnin työpajat
Tule kuulemaan ja kokeilemaan kestävän hyvinvoinnin erilaisista keinoista. Kierrä kaikki kolme työpajaa tai keskity vain yhteen!

Palaudutko työstäsi? Työpajassa pääset arvioimaan sitä, kuinka palaudut omasta työstäsi. Lisäksi työpajassa on mahdollista antaa palautetta ja jakaa kokemuksia Kykyviisarista. Solmu-koordinaatiohanke, Työterveyslaitos (1. krs auditorio)

Elämän kevät -tekemisen iloa ja olemisen autuutta puutarhasta, Tuomo Salovuori ja Sanna Kärkkäinen Vihreä veräjä – hyvinvointia luonnosta, Sininauhaliitto (3. krs)

Eläinavusteinen työskentely ja kestävä hyvinvointi – koira-avusteisen työskentelyn perusteita ja erilaisia tapoja itsetuntemuksen, osallisuuden, toimintakyvyn ja vuorovaikutustaitojen edistämiseksi, Harriet Rabb, sosiaalityön laatupäällikkö , kasvatus- ja kuntoutuskoiran ohjaaja, EASEL®-ohjaaja, Perhehoitokumppanit Suomessa Oy. Työpajassa on koira tavattavissa. (2. krs)

Ohjelma

12.00–13.00 Lounas

13.00–14.30 Kehittämishankkeet esittelevät osallisuuden palasia.

Risusavotalla rikoksettomaan elämään. Maalinnoitus-hankkeessa yhdyskuntapalvelu suoritetaan ryhmämuotoisena ja Green Care-periaatteella. Projektipäällikkö Taru Kontiomaa, Maalinnoitus-hanke

Terveiset saaristosta – yhteistä ymmärrystä etsimässä, Puumalan klupi

Miten Kykyviisaria on käytetty Työkuntoon-hankkeessa? Hankepäällikkö Niina Markkanen, Pohjois-Savon liikunta

14.30–15.30 Kahvit
Kahvin lomassa Solmun ja Sokran työntekijät ovat tavattavissa ja vastaavat osallisuuteen ja hanketyöhön liittyviin kysymyksiin. Solmulaiset pitävät Kykyviisari-klinikkaa.


Jaa somessa

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0