21.03.2017 08:30 - 09:45 Sitra, Helsinki
Kartta latautuu...

Demokratia ja tulevaisuus -aamukahvit

Miltä näyttää demokratian tulevaisuus?

Tervetuloa Sitraan aamukahvin äärelle keskustelemaan demokratian tulevaisuudennäkymistä tiistaina 21.3. klo 8.30-9.45.

Jo parin vuosikymmenen ajan on länsimaissa puhuttu demokratian rapautumisesta tai jopa kriisistä. Äänestysprosentit ja puolueiden jäsenmäärät ovat tasaisesti laskeneet. Kriisitietoiset puheet eivät kuitenkaan ole johtaneet demokratiaa vahvistaviin tekoihin. Kuitenkin viime vuoden aikana politiikkaa ravistelleet tapahtumat ovat kääntäneet keskustelun kouriintuntuvasti pohdintaan siitä, millainen on demokratian tulevaisuus. Näyttää siltä että ei millään tavalla itsestään selvä. Demokratian tulevaisuus -aamukahveilla haluamme pureutua siihen, miltä demokratian tulevaisuus näyttää ja millaisin konkreettisin keinoin kansalaisten osallisuutta demokratiaan voitaisiin vahvistaa.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua 3.3.2017 alkaen Sitran verkkosivuilla

Tilaisuuden ohjelma

8.00 Tarjolla kahvia ja pientä aamupalaa
8.30 Tervetuloa sekä Demokratia ja osallisuus –teemajulkaisun esittely, Elina Kiiski Kataja, Sitra
8.45 Algoritmidemokratiaa, Hannu-Pekka Ikäheimo, Sitra
8.55 Keskustelu: Miltä näyttää demokratian tulevaisuus?
Taru Tujunen, Ellun Kanat & Pelastakaa puolueet –julkaisun kirjoittaja
Merja Jutila Roon, Kalevi Sorsa -säätiö & Kenen Demokratia? -julkaisun kirjoittaja
Ville Pitkänen, Ajatuspaja e2, demokratiatutkija
+ moderaattorina ja keskustelijana Elina Kiiski Kataja, Sitra & Tulevaisuuden demokratia ja osallisuus -teemajulkaisun päätoimittaja
9.45 Tilaisuus päättyy

Julkaisemme samalla Seuraava erä -visioprojektimme toisen teemajulkaisun jonka aiheena on Tulevaisuuden demokratia ja osallisuus. Visioprojektin edellinen osio työstä ja toimeentulosta julkaistiin tammikuussa ja siihen voi tutustua osoitteessa seuraavaera.fi. Seuraava erä -visioprojekti on Sitran ja Demos Helsingin käynnistämä visiotyö, joka tähtää pohjoismaisen mallin uudistamiseen, hyvinvoinnin seuraavaan erään. Sen kolme teemajulkaisua käsittelevät työtä ja toimeentuloa, demokratiaa ja osallisuutta ja viimeinen kesällä julkistettava osa edistystä ja kasvua.