16.1.2017

Osallistu Suomi 100 -juhlavuoden demokratiatapahtumiin

Demokratia, kansalaisvaikuttaminen ja vapaaehtoistoiminta ovat näkyvästi esillä Suomi 100 -juhlavuonna.

Oikeusministeriön Demokratiapalkinnon teemana vuonna 2017 on kumppanuus. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa, ja vuonna 2017 se jaetaan kolmen palkittavan kesken. Demokratiapalkinnon yleisöäänestys on avoinna 2.-15. maaliskuuta. Palkitsemistilaisuus järjestetään Suomi 100 Demokratiaviikkojen pääseminaarin yhteydessä 30. maaliskuuta eduskuntatalolla Helsingissä.

Osana Suomi 100 -juhlavuotta järjestetään valtakunnalliset Demokratiaviikot 20.-31.3.2017. Demokratiaviikkojen ohjelmaan sisältyy kansalaisraateja sekä demokratiaa ja vapaaehtoistoimintaa koskevia tilaisuuksia. Lisäksi julkaistaan tuoreita tutkimustuloksia suomalaisten näkemyksistä demokratian tilasta.

Oikeusministeriö ottaa vastaan järjestöjen ja muiden toimijoiden ehdotuksia Demokratiaviikkojen tapahtumiksi. Ohjelmaan hyväksytyt tapahtumat julkaistaan demokratia.fi-sivuston tapahtumakalenterissa. Tapahtumajärjestäjien on mahdollista tilata oikeusministeriöstä teemaan liittyviä materiaaleja, esimerkiksi kyniä ja kangaskasseja jaettaviksi omissa tilaisuuksissaan. Materiaaleja on rajoitettu määrä, joten kannattaa toimia heti!

tutustu demokratiaviikkojen tapahtumiin

ilmoita oma tapahtumasi mukaan

äänestä demokratiapalkinnon saajaa

Lue lisää oikeusministeriön Suomi 100 -juhlavuodesta